log in

Mićiću priznanje na Međunarodnom biznis samitu u Vrnjačkoj Banji

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Vrnjačkoj Banji je krajem juna održan Međunarodni biznis samit koji je okupio brojne zvaničnike iz zemlje i regiona na kojem su Grad Bijeljinu predstavljali gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i načelnik gradskog Odjeljenja za privredu Dejan Savić.

Međunarodni Biznis samit ove godine protekao je u znaku obilježavanja 150 godina od početka bavljenja turizmom u Vrnjačkoj Banji, a pored nauke, koja je bila glavna tema prethodnih samita, u manifestaciju je priključen i privredni sajam, kao i dodjela priznanja za uspješno poslovanje pojedincima i kompanijama.

Zamjenik predsjednika Skupštine opštine Vrnjačka Banja Dane Stanojčić istakao je da je ova opština lider turizma u Srbiji, ne samo zbog dugogodišnje tradicije, nego i zahvaljujući savremenom pristupu turističkoj djelatnosti, u kojem je saradnja između javne uprave i privatnog sektora važna karika.

-  Spremni smo da svoja iskustva podijelimo sa drugim lokalnim zajednicama i zato su ovakvi skupovi korisni kako za domaćine, tako i za goste - istakao je Stanojčić.

Nakon sveobuhvatne analize poslovanja velikog broja kompanija, institucija i pojedinaca na osnovu dobijenih prijedloga poslovnih partnera i rezultata nezavisnih istraživanja tržišta, komisija je donijela konačnu odluku da ove godine Gran pri Biznis samita 2018 u kategoriji prvih ljudi lokalnih samouprava dodijeli gradonačeniku Bijeljine.

- Zbog svega učinjenog predhodnih godina, ali i brojnih planiranih aktivnosti od značaja za region, a naročito zbog toga što je uspio živeći za velike projekte da motiviše privrednike da gledaju u budućnost, gospodin Mićo Mićić je laureat ovog predstižnog priznanja. Kao gradonačelnik iza kojeg stoje rezultati, koji su zasnovani na demokratskim principima, on uspješno vodi Grad Bijeljinu već 15 godina, a njegov rad je inovativan, transparentan, kreativan i stoji u službi zdravog razvoja Grada, razvoja privrede regiona i doprinosa razvoju kulture,tradicije i običaja srpskog naroda - navedeno je, između ostalog, u obrazloženju.

Gran prijem su nagrađeni i lideri u svojim oblastima, među kojima se ističu „Tehno auto“ Čačak, Turistička organizacija Vrnjačka Banja i Vinarija „Čoka“.

-  Bijeljina i Semberija su za prethodnih dvadesetak godina potpuno promijenile lice i to se, očigledno, prepoznaje u regionu, zbog čega dolaze i priznanja. Jedna od privrednih grana u kojim smo postali poznati je i turizam. Naravno, uvijek ima prostora za poboljšanja, zato nam je Vrnjačka Banja primjer i uzor čija rješenja i iskustva možemo primijeniti u Bijeljini - ocijenio je gradonačelnik Mićić prilikom dodjele Gran prija.

Prije Vrnjačke Banje, gradonačelnik Mićić je povodom gradske slave Vidovdana posjetio bratski grad Kruševac, gdje je imao brojne susrete sa zvaničnicima iz Kruševca, kao i gradova i opština iz regiona.

Društvene mreže