log in

Za ljetovanje djece iz osjetljivih kategorija 1,1 milion KM /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Srpske godišnje izdvaja više od 1,1 milion KM za projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske", izjavio je danas direktor Fonda Nedeljko Jović.

"Trudićemo se da ovaj brend Republike Srpske, nakon 17 godina trajanja i više od 30.000 učesnika, bude nastavljen u korist djece koja su budućnost Srpske“, rekao je Jović. 

Direktor Fonda prisustvovao je danas u Bijeljini organizacionom sastanku uoči odlaska sedme smjene djece na besplatno desetodnevno ljetovanje na moru, među kojima je i 50 učesnika iz ovog grada. 

"U projektu učestvuje 1.800 djece iz najosjetljivijih kategorija, iz višečlanih porodica, korisnici prava iz Zakona o dječijoj zaštiti, djeca ratnih vojnih invalida i boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i sa hroničnim oboljenjima, kao i veliki broj talentovane djece, dobri sportisti i pobjednici na raznim školskim takmičenjima", rekao je Jović. 

On je naveo da je cilj projekta da se okupe djeca iz različitih kategorija i da se kroz druženje afirmišu i osjete jednakost i solidarnost. 

Organizacionom sastanku koji je održan u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini prisustvovala je grupa od 50 djece, roditelja i vapitača iz ovog grada, kao i direktor bijeljinskog Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić. 

Sofrenić je u izjavi novinarima pohvalio višegodišnju saradnju sa Fondom za dječiju zaštitu i naveo da se korisnici ovog projekta biraju konkursom. 

"Trudimo se da izaberemo djecu koja su najugroženija, koja imaju zdravstvene probleme, djecu koja imaju potrebu, a nemaju mogućnost da ljetuju na moru 10 dana", rekao je on. 

Društvene mreže