log in

Pozitivan trend broja prijavljenih radnji /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U prvom polugodištu u Bijeljini je zaustavljen negativan trend većeg broja odjavljenih u odnosu na prijavljene zanatsko-preduzetničke radnje sa kraja prošle godine i ponovo uspostavljen pozitivan trend većeg broja prijavljenih radnji, saopšteno je danas iz Gradskog zanatsko-preduzetničkog udruženja "Preduzetnik".

U ovom periodu na području Bijeljine prijavljeno je 147, a odjavljeno 120 zanatsko-preduzetničkih radnji, te je broj aktivnih preduzetnika u gradu 1.872. 

U ukupnoj strukturi djelatnosti i dalje je najzastupljenija trgovina sa 35 odsto, koja ipak bilježi kostantan pad broja radnji, ali je još od defiskalizacije u stalnom porastu zanatstvo sa 29 odsto, a slijede ugostiteljstvo sa 17 odsto, agencije i usluge sa 12 odsto i saobraćaj sa sedam odsto učešća.

"Iskreno se nadamo da će ovakav trend većeg broja prijavljenih u odnosu na odjavljene zanatsko-preduzetničke radnje u našem gradu biti nastavljen i u drugoj polovini tekuće godine još većim intenzitetom, te da ćemo na njenom kraju najzad dostići toliko željeni i čekani broj od 2.000 aktivnih preduzetnika na ovom području", navodi se u saopštenju "Preduzetnika". 

Izvršni direktor ovog udruženja Milorad Stević navodi da su ovi podaci konkretan dokaz njihove argumentovane i nepobitne tvrdnje da je samozapošljavanje najbrži, najsigurniji, najefikasniji i najjeftiniji put za rješavanje problema nezaposlenosti i zaustavljanje pogubnog trenda odlaska, naročito mladih ljudi, sa ovih prostora.

Društvene mreže