log in

U toku čišćenje divljih deponija /VIDEO/

Prije i poslije čišćenja Prije i poslije čišćenja
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prema evidenciji Gradskog odjeljenja Komunalne polcije na području Grada Bijljina postoje 30 divljih deponija.

Za njihovo uklanjanje prošle godine je iz budžeta grada izdvojeno nešto više od 20.000 maraka, a taj isti iznos je uvećan za par stotina maraka u ovoj godini, naglasio je načelnik Komunalne polcije Ratomir Draganić.

Za uklanjanje divljih deponija nadležno je Gradsko odjeljenje za stambene komunalne poslove i zaštitu životne sredine, po čijem nalogu  nadležne ekipe izlaze na teren, međutim, načelnik Draganić je tražio da nakon svake intervencije njegovi službenici izađu na lice mjesta i naprave evidenciju urađenog posla. Takođe, Draganić ističe da su divlje deponije gorući problem svake lokalne zajednice  i da je preko potrebno ovakvom problemu pristupiti studiozno.

Zaštita životne sredine  treba da bude na prvom mjestu u svakoj lokalnoj zajednici, međutim, ako se ne može promocijom riješiti problem i mjenjati svijest naših sugrađana, onda su novčane kazne neminovne i skoro uvjek daju efekta, jer sudeći prema iznjetim podacima načelnika Draganića, nisu ni malo male i zanemarljive.

Ono što je zanimljivo kod evidentiranja i uklanjanja divljih deponija jeste dobra koordinacija nadležnih gradskih odjeljenja sa Službom za održavanje javnih površina koja radi u sklopu bijeljinskog preduzeća Komunalac. Ova služba tokom rada na terenu sve uočene anomalije i probleme naše lokalne zajednice slika i objavi na svom profilu a onda potom interveniše kod nadležnih službi.

Da je intervenisanje svih nadležnih službi dalo dobar rezultat pokazuje i broj izdatih prekršajnih naloga od strane Komunalne polcije u ovoj godini u odnosu na prethodne.

Trenutno se u proteklom periodu radilo na uklanjanju divljih deponija na području MZ Ljeskovac, Pučile i  Amajlije, koje su prepoznate kao načašće lokacije za nesavjesno  odlaganje otpada. A sudeći prema planu nadležnih službi do kraja godine ozbiljno će se pristupiti uklanjanju i svih ostalih evidentiranih divljih deponija u Semberiji.

Društvene mreže