log in

Mićić: Izgradnja Bijeljine u kontinuitetu, bez obzira na izborne ili neizborne godine /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bijeljina nije razrovana, nego je u izgradnji, a svi radovi teku planiranim tokom, istaknuto je, između ostalog, na današnjoj konferenciji za medije koju je održao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa saradnicima.

-           Razumijem da je otežan život stanovnika u dijelovima Bijeljine u kojima se izvode radovi, ali molim građane za još malo strpljenja. Obim radova je veliki, radimo cjelokupnu rekonstrukciju ulica, uključujući, pored izgradnje kanalizacije, promjenu vodovodne mreže i svih instalacija, pa nije lako završiti brzo toliki posao. Jednu po jednu etapu završavamo – asfaltirane su ulice od centra do Doma zdravlja i Bolnice, što nam je bio prioritet, za nekoliko dana biće asfaltirana etapa Ulice Srpske vojske do Ulice Nikole Spasojevića, a onda slijede Drinska i Ulica 27. marta. Ipak, Ulicu 27. marta ne možemo asfaltirati dok ne završimo kolektor prema Bogdanovića placu, ali kad je završimo, ovaj dio grada će dobiti potpuno novi izgled – ističe Mićić.

Radovi na izgradnji kanalizacije i asfaltiranju ulica u dijelu Bijeljine prema nekadašnjoj Željezničkoj stanici i silosu su uglavnom završeni i na tom kraju grada je napravljeno deset kilometara novog asfalta

-           Nakon završetka Ulice Srpske vojske, počeće izgradnja kružnog toka između ulica Miloša Obilića, Sremske, Raje Banjičića i Živojina Mišića, kao i obnova ulica prema Obarskoj i prema silosu - Raje Banjičića, odnosno, Dimitrija Tucovića. U toku su pripremni radovi za zamjenu trotoara ispred zgrade Suda, a uskoro počinju pripremni radovi za zamjenu pločnika na gradskom Trgu između Biblioteke i robne kuće – najavljuje gradonačelnik Bijeljine.

O aktivnostima na izgradnji infrastrukture je govorio i načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović.

-           Izgradnja infrastrukture u Bijeljini se odvija u kontinuitetu, bez obzira da li je izborna ili neizborna godina i dobro je što se Bijeljina urbanizuje. Pušteno je u saobraćaj deset kilometara ulica na zapadnoj strani gradilišta kanalizacije i nismo se medijski promovisali. Nažalost, s druge strane, predstavnici SNSD-a „otvaraju" igralište izgrađeno prije najmanje osam godina, pri čemu su samo ofarbali stubove i zamijenili tablu na jednom košu. Poručujemo im da ćemo Bijeljinu i dalje graditi, a mnogo više pažnje Bijeljini treba da posvete i SNSD i Vlada Republike Srpske – bio je jasan Stojanović.

On se osvrnuo i na izjavu narodnog poslanika Milice Lovrić da će u narednom periodu besplatno pregledati borce i ratne vojne invalide, ocijenivši da je to predizborni marketing.

-           Sudeći po zvaničnoj internet-stranici, za vrijeme svog mandata u Narodnoj skupštini, gospođa Lovrić nije podnijela skoro ni jednu inicijativu u oblasti zdravstva koje je u katastrofalnom stanju, sa dugom od oko milijardu i sto miliona konvertibilnih maraka. Sada, pred izbore, i pored zvaničnih institucija u zdravstvu, neko se nudi da ih besplatno pregleda, kao da im ne treba zdravstvo i poslije izbora. Sistem treba da preuzme obavezu i da liječi ljude koji su stvorili i odbranili Republiku Srpsku, bila izborna ili neizborna godina – poručio je Stojanović.

Društvene mreže