log in

Maturanti iz Goraždevca na ekskurziji u Bijeljini

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bijeljini ove sedmice boravi devetoro maturanata i dvoje profesora srednje škole iz Goraždevca u bratskoj opštini Peć, za koje je Gradska uprava obezbijedila obilazak kulturnih ustanova i turističkih atrakcija, saopšteno je iz Gradske uprave.

Smještaj za učenike i profesore sa Kosova i Metohije omogućio je Dom učenika u Bijeljini.

Načelnik opštine Peć-Goraždevac Miloš Dimitrijević navodi da je ovo maturska ekskurzija za njihovih devetoro učenika i da su zahvalni na gostoprimstvu u Bijeljini.

"Maturanti su prezadovoljni što su dobili priliku da posjete Bijeljinu i što su, praktično, dobili ekskurziju na poklon. U Bijeljini ima šta da se vidi, pogotovo ako znamo da u Metohiji nema mnogo slobode kretanja za mlade ljude van srpskih enklava", rekao je Dimitrijević.

Za maturante je prvog dana organizovan prijem u Gradskoj upravi, gdje ih je dočekao šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić.

"Učinićemo sve da našim gostima iz Srbije učinimo prijatnim boravak u Bijeljini i nadamo se da će ponijeti lijepe utiske iz našeg grada i da će im ovi dani biti dobar uvod u studentski period", rekao je Pejčić.

On je dodao da su djeci iz Goraždevca obezbijeđene i ulaznice za bazene Banje Dvorovi, planirana je posjeta Etno-selu "Stanišići", manastirima u gradu i Muzeju Semberije.

Društvene mreže