log in

Ko je kriv za neprijatne mirise u Bijeljini? /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lokalno stanovništvo koje živi u blizini regionalne deponije u Brijesnici tokom ljeta suočava se sa neprijatnim mirisima koji se šire sa ove deponije. 

Kako kažu na  udaru je oko 10.000 stanovnika gradske Mjesne zajednice /MZ/ „Veljko Lukić“, jer se nesnosan smrad sa obližnje regionalne deponije širi ovim naseljem.  Ističu da su svakodnevno izloženi nesnošljivom smradu koji ih onemogućava do normalno žive.   Ogorčenje ne kriju i kako ističu boje se nastanka ekološke katastrofe.

U pojasu od  oko 500 metara oko regionalne deponije u Brijesnici kod Bijeljine  nalazi se više od 1.000 domaćinstava, a na širenje neprijatnih mirisa građani se godinama žale  i u drugim gradskim naseljima. 

U preduzeću „Eko-dep“  koje gazduje regionalnom sanitarnom deponijom kažu da čine sve napore da se  smanji intezitet neprijatnih mirisa,  i tvrde da je poslednjih godina mnogo bolje stanje nego prije 4-5 godina.

Nedavne prozivke od strane lokalnog SNSD-a da deponija utiče na zdravlje stanovništva Marjanović odbacuje I smatra se ovakve izjave koriste u predizborne svrhe.

On ističe da je ipak prekrivka otpada osnovna mjera u smislu raznošenja frakcija čestica otpada sa odlagališta usljed uticaja vjetra, ptica , insekata, životinja i svega ostalog.

Ćelije 1 i 2 na regionalnoj deponiji su pri kraju eksploatacije.

Za izgradnju nove biće potrebno obezbjediti oko 2,5 miliona KM u narednih godinu dana.

Društvene mreže