log in

Nova školska generacija sa 40 osnovaca manje

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nova školska generacija u Bijeljini ima 40 učenika manje u osnovnim školama u odnosu na prošlu školsku godinu, navodi se u izvješaju Gradske uprave koji će biti razmatran u skupštini grada 25. jula.

U prvi razred osnovne škole za školsku 2018/2019. godinu upisan je 931 učenik, a omjer upisanih učenika na relaciji grad – selo ukazuje na smanjenje broja učenika u seoskim osnovnim školama za tri procenta.

Smanjenje broja upisanih učenika primjetno je u školama "Stevan Nemanja" Gornji Dragaljevac , "Dositej Obradović" Suvo Polje, "Petar Kočić" Brodac i "Dvorovi" u istoimenom bijeljinskom naselju.

U informaciji se navodi da u četiri područna odjeljenja u semberskim selima nema nijednog upisanog đaka prvaka, dok je u četiri područna odjeljenja upisano samo po jedno dijete.

U prvi razred srednjih škola u Bijeljini upisano je 1.038 učenika, od toga 771 u četvorogodišnje i 258 u trogodišnje škole.

Slobodno je 55 mjesta u Srednjoj stručnoj školi Janja za četvorogodišnje škole i 19 slobodnih mjesta trećeg stepena složenosti, od čega pet u Srednjoj stručnoj školi Janja i 14 u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi.

Nova zanimanja u školskoj 2018/2019. godini su frizer u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi i konobar u Srednjoj stručnoj školi Janja i za oba zanimanja pokazano je veliko interesovanje učenika.

Zanimanje frizer popunjeno je već u junskom upisnom roku

Društvene mreže