log in

Najviše gradsko priznanje Etno-selu "Stanišići"

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Najviše gradsko priznanje Bijeljine - zlatna medalja "Knez Ivo od Semberije" ove godine biće dodijeljeno Etno-selu "Stanišići" za izuzetan doprinos razvoju turizma, navodi se u zaključku koji će 25. jula razmatrati Skupština grada.

U obrazloženju se navodi da je Etno-selo "Stanišići" uvrstilo Bijeljinu na turističku mapu svijeta, po kojem je grad postao prepoznatljiv, a u svom poslovanju iskazali su se i po društvenoj odgovornosti i humanitarnom aspektu.

Zlatna medalja "Knez Ivo od Semberije" biće dodijeljena i preduzeću "Kontoprom" za izuzetno uspješan rad u oblasti knjigovodstvenih usluga i proizvodnje kolača, kao i dugogodišnjem gradskom funkcioneru Draganu Đurđeviću za izuzetan doprinos u oblasti društvenog, političkog, humanitarnog rada i afirmacije sporta.

Među šest dobitnika srebrne medalje "Knez Ivo od Semberije" je i pomoćnik ministra za vodoprivredu Republike Srpske Čedomir Stojanović, kome će ova nagrada pripasti za izuzetan doprinos u realizaciji projekata zaštite od poplava i izgradnje drinskog nasipa, a Milanu Milatoviću iz Podgorice za humanitarno djelo u donaciji 150 mermernih spomenika za poginule borce Vojske Republike Srpske.

Dobitnici srebrnih medalja su i Udruženje građana "Prijatelji Ilijaša", preduzeće "Kondor" i društva "Telrad net" i "Nešković grupa".

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, čije je sjedište u Bijeljini, dobitnik je bronzane medalje "Knez Ivo od Semberije", kao i ljekari Mikajlo Lazić za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti dječije hirurgije i Stana Lazarević za izuzetno uspješan rad i postignute rezultate u poboljšanju zdravlja građana u oblasti kardiologije.

Gradskim priznanjem - medaljom "Filip Višnjić" biće nagrađeno devet pojedinaca i kolektiva koji su svojim radom značajno doprinijeli razvoju grada, a sedam pojedinaca ili kolektiva dobiće priznanje - značka grada Bijeljina.

Društvene mreže