log in

Kroz "Sigurnu kuću" prošlo 11 žrtava porodičnog nasilja /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kroz prostorije Sigurne kuće u Bijeljini u prvih šest mjeseci ove godine prošlo je 11 korisnika žena i djece sa područja Bijeljine i Brčkog.

Određeni broj njih i danas boravi u Sigurnoj kući. Jedna od štićenica je u ovom objektu već četiri mjeseca,  kažu u Fondaciji Lara. Osim što žrtvama nasilja nudi smještaj i zbrinjavanje, žrtve nasilja koje su smještene u Sigurnoj kući dobijaju i psihosocijalnu, pravnu i drugu vrstu pomoći u pronalaženju rješenja za sprječavanje nasilja.

Prostorije Sigurne kuće obišao je danas i Gradski menadžer Miloš Stevanović, koji je ovom prilikom najavio da će Gradska uprava podržati funkcionisanje svake nevladine organizacije čiji je rad usmjeren na očuvanje porodice, te zaštiti djece i žena. Obećao je i pomoć Sigurnoj kući koja je pretrpjela znatna oštećenja i tokom katastrofalnih poplava 2014. Godine.

Spremni smo da pružimo podršku i sigurno utočište žrtvama nasilja, kažu u Fondaciji Lara koja upravlja Sigurnom kućom, podsjećajući da je oko 30 odsto porodica kod nas zahvaćeno nasiljem, a još uvijek je napominju broj onih koji prijavljuju nasilje koje trpe veoma mali. Nasilje u porodici je poručuju iz Fondacije krivično djelo, pa je veoma važno prijaviti nasilje i zatražiti pomoć. Vrata Lare u Beogradskoj 38 su otvorena, a naš SOS telefon je uvijek dostupan,  poručuju iz Lare.

Društvene mreže