log in

U Janji obilježen Ilindan /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U prisustvu brojnih vjernika, u jutarnjim časovima u Hramu Svetog proroka Ilije u Janji služena je svečana liturgija koju je predvodilo sveštenstvo ove parohije, nakon koje je tradicionalno pronesena litija kroz varoš.

Nakon svečane litije uslijedilo je i lomljenje slavskog kolača u porti Hrama. Svetog proroka Iliju proslavljamo po 131 put kao što su to činili i Srbi prije nas ovdje u Janji, rekao je ovom prilikom  protojerej stavrofor Dragan Pejčić.

Dan Svetog proroka Ilije okupio je u Janji I ove godine veliki broj vjernika, kako iz Semberije, tako i drugih gradova RS i regiona.

Slavskim svečanostima prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kojem je i ove godine pripala čast da bude kum Slave Crkvene opštine Janja, Ilindana.

Ulagali smo a ulagaćemo i ubuduće u ovu mjesnu zajednicu kaže  gradonačelnik Bijeljine.

Slava Crkvene opštine Janja okupila je u Hramu Svetog proroka Ilije pored građanstva i brojne predstavnike društvenog, javnog i političkog života Semberije i okoline.

Obilježavanje Ilindana, počelo je sinoć liturgijom i kulturno - zabavnim programom, a danas je nakon lomljenja slavskog kolača, uslijedio svečani ručak, kao i tradicionalni vašarski program koji će trajati do kasnih večernjih sati.

Društvene mreže