log in

Nova vatrogasna vozila za bijeljinske vatrogasce /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Teritorijalna vatrogasna jedinica Grada Bijeljina danas je dobila na upotrebu dva specijalizovana vozila čija je vrijednost oko milion maraka.

Naime, vozni park ove vatrogasne jedinice upotpunilo je vozilo za tehničke intervencije za koje je dio sredstava izdvoijo grad i pumpa za crpljenje vode velikog kapaciteta koja je donacija Vatrogasnog saveza RS. Ključeve vozila starješini TVJ Grada Bijeljina, uručio je gradonačelnik Bijeljine.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Grada Bijeljina može se pohvaliti svojom opremljenošću naglašava gradonačelnik, podjećajući da su zanovljena sva vozila neophodna za hitne intervencije, dok su stara donirana drugim lokalnim zajednicama čijim vatrogasnim društvima su bila neophodna.

Vatrogasni savez RS svake godine u skladu sa planom koji usvaja Vlada izdvaja sredstva za projekte tehničkog opremanja vatrogasnih jedinica širom Srpske, tako su i u ovom slučaju realizovana dva projekta u Gradu Bijeljina, kažu u Vatrogasnom savezu RS.

Nabavkom novih specijalizovanih vozila u potpunosti smo spremni za sve tehničke intervencije na terenu, kaže starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Grada Bijeljina Mile Spasojević.

Dvije katastrofalne poplave koje su zadesile Semberiju 2010, pa 2014 godine opomenule su nas, s obzirom  da sa pumpama koje je tada imala na raspolaganju TVJ Grada Bijeljina, nismo mogli pružiti adekvatnu uslugu stanovništvu, zbog čega je nabavka pumpe većeg kapaciteta bila prioritet, kaže Spasojević.

Vatrogasne jedinice širom Strpske obavljaju sve poslove zaštite i spasavanja imovine i građana u slučaju požara i drugih elementarnih nepogoda, a realizacijom ovih projekata u Bijeljini Teritorijalna vatrogasna jedinica Grada Bijeljina postaje jedna od opremljenijih vatrogasnih jedinica u BiH, što je od velikog značaja za lokalnu zajednicu ali i cijelu regiju.

Društvene mreže