log in

Prijem kod gradonačelnika za delegacije 20 gradova

foto: Srna foto: Srna
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je večeras prijem za 20 delegacija gradova pobratima i prijateljskih gradova, kao i za predstavnike diplomatskog kora koji u Bijeljini borave povodom Pantelinskih svečanosti, odnosno 9. avgusta - slave grada Svetog Pantelejmona.

"Večeras je sa nama 20 delegacija gradova pobratima i prijateljskih gradova, a sutra na Dan slave očekujemo još pet delegacija, koji će biti naši gosti na tradicionalnom lomljenju slavskog kolača na slavskom ručku", rekao je novinarima Mićić.

On je zahvalio gostima što su uveličali praznične dane u Bijeljini.

"Naša su nastojanja da Bijeljinu napravimo otvorenim i prepoznatljivim gradom, koji ima prijatelje u svijetu", rekao je Mićić.

Mićić je naglasio da je Bijeljina danas potpisala povelju o bratimljenju sa još tri grada - Leskovcem, ekonomski razvijenim gradom Brašov iz srca Rumunije, te sa ruskim gradom Azovom, udaljenim nekoliko hiljada kilometara, na rijeci Don.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je i kum sutrašnje slave, istakao je da su dva grada bratimljenjem napravila konekciju u svim sferama života, napominjući da je ovaj grad u Srbiji poznat po velikim energetskim potencijalima.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je takođe prisustvovao prijemu, rekao je da je ovo poruka dobre saradnje, te napomenuo da su Banjaluka i Bijeljina prošle, a posebno ove godine intenzivirali saradnju. "Osim saradnje nas gradonačelnika, ona je proširena i na gradske uprave i njihove načelnike", dodao je on.

On je istakao da je za Republiku Srpsku naročito važna saradnja dva najveća grada u kojima je više od četvrtine njenog stanovništva i većina privrede, univerziteti, kulturne institucije.

Generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić rekao je da je pozitivno iznenađen razvojem Bijeljine, koja može poslužiti kao primjer ostalim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Gradski menadžer Miloš Stevanović rekao je da je Bijeljina počastvovana činjenicom da je postala centar diplomatskih aktivnosti, dodajući da je osim konzula Nikolića, na prijemu i ambasador Indije u BiH Raul Čabra.

"Uspostavili smo kvalitetnu saradnju sa Indijom u kulturnom, a uskoro i u privrednom pogledu", naveo je Stevanović.

Čabra rekao je da je počestvovan boravkom u Bijeljini i dodao da je ovo njegova prva posjeta ovom gradu.

"Jutros sam razgovarao sa gradonačelnikom Mićićem o brojnim oblastima u kojima možemo sarađivati, te da još jače gradimo odnose koji postoje već decenijama", dodao je Čabra, najavljujući za sljedeći mjesec u Bijeljini indijsko kulturno veče

Društvene mreže