log in

Sjećanje na poginule borce Semberije /FOTO/

foto: Srna foto: Srna
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Delagacija bijeljinske Boračke organizacije i nekoliko delegacija Bijeljini bratskih i prijateljskih gradova večeras su ispred centralnog spomen-obilježja u ovom gradu, povodom slave Svetog Pantelejmona, odali poštu poginulim borcima odbramebno-otadžbinskog rata i položili cvijeće i vijence na spomenik.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je i slava jedna od tekovina odmbramebno-otadžbinskog rata i da je to vrsta slobode za koju se izborila Vojska Republike Srpske.

"Posebno treba kroz obilježavanje krsnih slava lokalnih zajednica i slave Republike Srpske da budemo zahvalni borcima koji su svojim životima i krvlju obezbijedili da možemo u miru proslavljati ono što predstavlja dio tradicije srpskog naroda", istakao je Savčić.

Prije polaganja cvijeća, predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, Ministarstva unutrašnjih poslova, delegati i poslanici u zakonodavnim tijelima Republike Srpske i BiH, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici bratskih i prijateljskoh gradova i opština posjetili su spomen-sobu poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije Bijeljine Miodrag Stevanović rekao je da je grad Bijeljina poslije 23 godine dobio spomen-sobu. "Naša je dužnost i obaveza da pamtimo poginule saborce", dodao je on.

Cvijeće su položili predstavnici grada Bijeljine, Novog Sada, Banjaluke, susjednih opština, odbornici grada Bijeljine, narodni poslanici i drugi gosti.

(foto: Srna)

Društvene mreže