log in

Održano duhovno veče uoči gradske slave /FOTO/

foto: Srna foto: Srna
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poručio je na večerašnjoj "Pantelinskoj duhovnoj večeri", povodom slave grada - Svetog Pantelejmona, da Bijeljina nezadrživo ide naprijed.

"Razmišljamo kako da naš grad pripremimo za budućnost i da omogućimo da dosadašnji razvoj bude održiv", rekao je u Mićić obračajući se okupljenima.

On je podsjetio da je Bijeljina jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je uspjela da u poptunosti sopstvenim sredstvima izgradi Centar za visoko obrazovanje, u okviru kojeg radi šest fakulteta sa 9.000 studenata.

"U našem gradu maksimalne uslove imaju sve škole, ove godine smo završili i zgradu škole u mjesnoj zajednici Ledinci, na šta smo posebno ponosni", rekao je Mićić.

On je najavio da će ove godine u Bijeljini biti omogućeno priključivanje domaćinstava na gas, što će posebno doprinijeti zaštiti okoline.

Mićić je napomenuo da je grad Bijeljina prethodnih godina uradio nekoliko stvari koje zasigurno doprinose opstanku mladih na ovim prostorima.

"Napravili smo odličan privredni ambijent sa dvije industrijske zone, stvorili smo sve uslove da dobijemo BFC setrifikat grada sa povoljnim poslovnim okruženjem", rekao je Mićić.

On je čestitao slavu građanima uz poruku da "Bijeljina ide naprijed". "Neka nama i našim prijateljima Sveti Pantelejmom bude inspiracija za budućnost", poručio je Mićić.

Sveštenik Siniša Šarenac, izaslanik Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, blagoslovio je "Pantelinsko duhovno veče".

U programu je učestvovao hor "Srbadija", Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Semberija" i dramski umjetnici iz Beograda.

Društvene mreže