log in

U školi plivanja tokom ljeta oko 80 mališana /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Već trideset godina Banja Dvorovi organizuje školu   plivanja za sve zainteresovane mališane školskog uzrasta koji  ne žele da imaju strah od vode.

Uprkos lošem vremenu, ovog ljeta se ipak organizuju kursevi plivanja, na radost svih mališana sa područja  bijeljinske regije. A kako tvrde instruktori, najveći kvalitet ove  škole ogleda se ne samo u bzom savlađivanju plivačkih vještina nego i u njenom uticaju na psiho-vizički razvoj djece.

Uslovi na bazenima banje Dvorovi su idealni ne samo zbog njihove blizine, nego što u ovom banjskom kompleksu postoje više bazena sa različitim dubinama, što olakšava rad instruktora ali i stvara mogućniost najmlađima da postepeno prelaze iz plićih u dublje bazene, i na taj način trajno se oslobađaju straha od vode. Ako se  svemu tome dodaju i dostupni rekviziti tokom obuke, uspjeh je neizostavan.

Jedan kurs plivanja traje oko deset dana, i sudeći prema slici, mališani se već poslije dva tri dana oslobode u vodi, u prijatnom ambijentu i u jutarnjim satima, kada je najmanje kupača, djeca imaju priliku da u druženju sa vršnjacima pobjede strah od vode i ispune slobodne trenutke tokom ljetnog raspusta... A kako su nam rekli nije teško plivati, samo je po malo teško održati se na površini...

Ono što  je zasigurno dobra vijest za sve neplivače jeste  tvrdnja instruktora  da nikad nije kasno da se nauči plivati. Na bazenima banje Dvorovi svi stariji sugrađani  koji žele da savladaju plivačke vještine mogu da se jave dežurnim instruktorima.

Društvene mreže