log in

Zbog loše godine za povrtare gubitke niže i Kvantaška pijaca /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posljedice nepovoljne proizvodne sezone povrća kojem su u velikoj mjeri presudile česte padavine u najbitnijoj fazi rasta, razvoja i zrenja plodova itekako su vidljive na otvorenom tržištu, pa i na pijaci Agrotržnog centra.

Slavno nisu pošli u uzgoju ranih sorti uzgajivači lubenice. Sa njiva nisu iznijeli zavidnu količinu roda, a i ono što su plasirali, prodali su po niskoj cijeni, koja im kako kažu neće donijeti zaradu.Sezonom nisu zadovoljni ni u preduzeću Grad koje gazduje kvantaškom pijacom .

Bilježi se znatno manji broj ulazaka na Kvantašku pijacu u odnosu na prethodnu godinu kada se tražilo mjesto više, napominje Cacanović.

U zavisnosti od kategorije vozila cijene ulaza na Kvantašku pijacu kreću se od jedne mareke za putničko vozilo pa do 300 maraka za kamione i šlepere, dok traktoristi ulaz na pijacu plaćaju 10 KM.

Iako nisu zadovoljni dosadašnjom sezonom kada je u pitanju rad Kvantaške pijace Agrotržnog centra, iz preduzeća Grad najavljuju da će sedo kraja godine ući u asfaltiranje dijela pijačnog prostora.

Zbog loše sezone proizvodnje povrća usljed varljivih vremenskih prilika gubitke osim poljoprivrednika zbrajaju i u preduzeću AD Grad koje gazduje Kvantaškom pijacom Agrotržnog centra. Inače u dobroj godini za poljoprivredu Kvantaška pijaca ovom preduzeću donese prihod od oko milion maraka, a sudeći prema stanju na otvorenom tržištu prihodi po ovom osnovu će biti drastično manji.

Društvene mreže