log in

Rekonstrukcija pješačke zone moguća i prije roka /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je danas da se istovremeno sa popločavanjem dijela Trga kralja Petra Prvog Karađorđevića radi i na podzemnim instalacijama i da bi preduzeće "Radiša" moglo da završi posao i mnogo prije roka od 90 dana.

Mićić je naglasio da će u pješačkoj zoni biti uređena i staza za slabovida lica koja će biti spojena sa dva pješačka prelaza za ova lica, koji su ranije ugrađeni u centru grada.

Tokom obilaska gradilišta na Gradskom trgu, Mićić je rekao da će biti popločana površina od 1.500 metara kvadratnih i da se istovremeno radi i na podzemnim instalacijama, a da je vrijednost radova 65.000 KM.

On je naveo da je pješačka zona bila u lošem stanju, sa ulegnućima u kojima se tokom padavina zadržavala voda, te da će nakon uređenja trotoara ispred Centra za kulturu i ovog dijela trga, centar Bijeljine dobiti izgled kakav građani zaslužuju.

Mićić je sa saradnicima danas obišao i radove na 13. kružnom toku u Bijeljini, na lokaciji kod nekadašnje željezničke stanice, u koje je uloženo 250.000 KM.

Ugovoreni rok za završetak radova je 90 dana, a izvođač je bijeljinsko preduzeće "Buk promet".

Na novom kružnom toku biće asfaltirana površina od 2.110 metara kvadratnih, a šef resornog gradskog odjeljenja Tomica Stojanović istakao je da će izgradnjom ovog kružnog toka biti unaprijeđena bezbjednost saobraćaja, povećan protok vozila i smanjen broj nezgoda.

Prema njegovim riječima, praksa u Bijeljini je pokazala da su kružni tokovi izvrsni projekti koji donose niz kvalitetnih pomaka u bezbjednosti saobraćaja.

Društvene mreže