log in

Veliki migracioni pritisak sve više se osjeća na bijeljinsku regiju /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rješenje da se ublaži migrantska kriza na ovim  prostorima , srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić  vidi u čvršćoj kontroli granica. Ivanić  takođe naglašava da je cilj migranata da se domognu EU, a ne ostanak na teritoriji BiH.

Ivanić je ocijenio da je  odluka  kojom se pripadnicima federalnog MUP-a ne dozvoljava prelazak entitske linije, u skladu sa sa ustavom I nadležnostima eniteta.

Istovremeno srpski član predsjedništva BiH  naglašava da Oružane snage BiH po Ustavu I Zakonu ne mogu kontrolisati granicu, jer to bi bilo prenošenje nadležnosti, tvrdi Ivanić.

Prilikom jučerašnjeg sastanka sa srpskim članom Predsjedništva Mladenom Ivanićem, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ponovo je potvrdio da naša lokalna zajednica nema većih problema sa migrantima I da njihov cilj nije ostanak na ovom području.

Međutim, iako su kako tvrde nadležni migrant u tranzitu, veliki migracioni pritisak sve više se osjeća na bijeljinsku regiju, što je potvrdio I za našu televiziju,  Stjepan Terzić, načelnik Sektora policije PU Bijeljina.

Koordinaciono tijelo za praćenje I kretanje ilegalnih migranata, kako tvrdi njen član Miloš Stevanović , gradski menadžer, intezivno prati situaciju na terenu I naglašava da je bezbjednost domaćeg stanovništva pod kontrolom.

Sa druge strane, Gradski odbor SNSD Bijeljina ocijenio je da zbog sve većih problema i priliva migranata, lokalna vlast nema kapaciteta da taj problem adekvatno riješi i upozorio da će ukoliko ne reaguju adekvatno, biti pokušaja da se razne policijske strukture rasporede na teritoriji Srpske.

Društvene mreže