log in

Počinju predavanja o zaštiti srpske imovine u FBIH i o upisu nekretnina /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Republička geodetske uprava će na nivou Republike, i po svim katastarskim opštinama i mjesnim zajednicama organizovati predavanja na temu „Izlaganja podataka na javni uvid i upis prava na nepokretnostima“ , a u sredinama gdje je zastupljeno raseljeno stanovništvo biće riječi i o zaštiti Srpske imovine u FBiH.

Zaposleni u RUGIP-u u Bijeljini već od večeras kreću sa ovim aktivnostima, pa će kako najavljuju predavanje biti održano u MZ Čengić, dok će sutra predavanje biti održanoi  u Glavičicama. Kroz postupak izlaganja podataka moguće je uštediti znatna sredstva u postupku.

Cilj nam je da napravimo jedinstvenu evidenciju gdje neće biti potrebe da se ide po posjedovni list, pa zatim po zemljišno knjižni izvadak, nego će postojati jedan dokument List nepokretnosti u kome će da stoje svi podaci. Izlaganje podataka na javni uvid na području Bijeljine počelo je 2014. Godine i do sada je završeno u sedam katastarskih opština

Tokom predavanja detaljnije ćemo upoznati ljude i o načinu i postupku registracije srpske imovine na području Federacije, naglašava Perić.

Društvene mreže