log in

Brojni podsticaji za mala i srednja preduzeća

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljina realizuje četiri javna poziva tokom godine. Na dopunski javni poziv za podsticaj malih i srednjih preduzeća koja se bave proizvodnjom na području Semberije, javilo se pet preduzeća, koja su ispunila uslove konkursa. Prema riječima direktora ove agencije Slaviše Jovanovića odziv je bio zadovoljavajući.  Ovaj javni poziv završen 17. novembra, a odnosio se isključivo na proizvodna preduzeća, koja imaju obavezu da zaposle određen broj radnika, rekao je Jovanović i istakao da ovi poslodavci u naredne dvije godine ne smiju otpustati radnike.

Javni poziv za podsticaj malih i srednjih preduzeća koja se bave proizvodnjom realizovan je i tokom mjeseca septembra ove godine. Prema riječima Jovanovića na ovaj poziv prijavilo se 15 preduzeća od čega je njih 13 ispunilo uslove. Velika zainteresovanost je bila od strane preduzeća, pa smo odlučili omogućimo zainteresovanim poslodavcima da kroz javne pozive zaposle nove radnike i dobiju besplatna sredstva.

Takođe, u oktobru mjesecu sproveden je i javni poziv za sufinansiranje, odnosno uvođenje iso-standarda na koji su se javila tri preduzeća, od kojih je samo jedno ispunilo potebne uslove. 

Ugovori sa poslodavcima biće zaključeni početkom decembra mjeseca, a ukupna vrijednost svih projekata je blizu 50.000 KM. 

Više pogledajte u videu u prilogu.

Medije

Društvene mreže