log in

Donacija poslanika Vojina Mitrovića za Dječije odjeljenje Biblioteke "Filip Višnjić" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vojin Mitrović uručio je danas ličnu donaciju od 2.000 KM za kupovinu opreme i materijala za Dječije odjeljenje Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u Bijeljini.

"Izuzetno mi je drago što smo ovako skromnom donacijom omogućili najmlađima da se prijatno osjećaju u našem gradu i smatram da ovaj grad treba mnogo više da pruži građanima", rekao je Mitrović novinarima.

On je naveo da je donacija namijenjena za stvaranje prijatnog ambijenta na Dječijem odjeljenju Biblioteke u Bijeljini kakav dolikuje gradu, te izrazio uvjerenje da će biti više sličnih akcija.

Direktor biblioteke Jovan Cvjetković zahvalio je za donaciju i rekao novinarima da ona obuhvata mobilni klima-uređaj, čime je klimatizovana i posljednja prostorija u Biblioteci.

"Nabavili smo i TV prijemnik za održavanje radionica za djecu predškolskog uzrasta, kao i materijal neophodan za održavanje dječijih radionica za cijelu narednu sezonu", napomenuo je Cvjetković.

Prema njegovim riječima, Biblioteka ima saradnju sa gotovo svim vrtićima, javnim i privatnim, na području Bijeljine, sa kojima bibliotekari održavaju kreativne radionice.

"Zahvaljujući ovoj donaciji nabavili smo i dječije kocke za sjedenje koje su nam bile neophodne i time zaokružili cjelinu i stvorili znatno bolje uslove na Dječijem odjeljenju koje ima 4.500 članova, što je rekordan broj", istakao je Cvjetković.

On je naveo da se taj broj svake godine povećava, a Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini je prošlu godinu završila sa 8.500 članova.

Društvene mreže