log in

Vojvođanski privrednici na sajmu u Bijeljini

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Privredna komora Vojvodine /PKV/ će učestvovati na 17. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu "Interagro 2018" u Bijeljini, koji se održava od 20. do 22. septembra, rečeno je danas u Novom Sadu prilikom potpisivanja ugovora o partnerstvu PKV i organizatora tog sajma preduzeća "Grad" Bijeljina.

Potpisivanju su prisustvovali predsjednik PKV Boško Vučurević i predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Ante Gajić, koji je naglasio značaj povezivanja privrednika i putem sajmskih manifestacija.

"Cilj je da uvezivanjem privrednih subjekata podignemo robnu razmjenu na viši nivo. U posljednje vrijeme tu vidimo određen napredak, a naročito jer je u Republici Srpskoj pokrivenost uvoza izvozom sa prošlogodišnjih 68 procenata došla na 73 procenta", rekao je Gajić.

Prrema njegovim riječima, ovakvom saradnjom na sajamskim manifestacijama, privredni subjekti imaju mogućnost da se predstave i da se čvršće povežu sa privrednicima koji su zainteresovani za saradnju, saopšteno je iz Privredne komore Vojvodine.

"Na taj način, može /se/ doći do sprovođenja određenih projekata koje finansira EU, a tu je i zajednički nastup na trećim tržištima", istakao je Gajić.

On je pozvao privredne subjekte da posjete Međunarodni poljoprivredni sajam "Interagro 2018", na prostoru Agrotržnog centra "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini, na kojem se očekuje oko 200 izlagača.

Vučurević je rekao da će PKV predvoditi delegaciju od 12 vojvođanskih privrednika, a u cilju jačanja privredne saradnje kroz umrežavanje privrednika.

"PKV je ranijih godina učestvovala na ovom sajmu, ali nakon četiri godine pauze mi smo ponovo pokrenuli inicijativu kako bi se privreda Autonomne Pokrajine Vojvodina tamo prezentovala", rekao je on.

Vučurović je dodao da je spoljnotrgovinska razmjena između Vojvodine i BiH u sedam mjeseci ove godine dostigla iznos od 345 miliona evra.

"Naravno da se najveći deo pomenute razmene odnosi na teritoriju Republike Srpske", rekao je Vučurević, koji je podsetio da PKV ima potpisan Sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske.

Direktor preduzeća "Grad" Slaviša Cacanović rekao je da je ova sajamska manifestacija prilika za razmjenu iskustava i proširenje poslovne saradnje privrednika.

"Sajam obuhvata sve oblasti agrara, od izložbe stoke, poljoprivredne mehanizacije i ostalih sadržaja koji se tiču agrara", rekao je Cacanović.

Društvene mreže