log in

Napredak Bijeljine u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bijeljini je održan sastanak predstavnika Gradske uprave sa rezidentnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija Sezin Sinanolu, predstavnikom Svjetske zdravstvene organizacije Viktorom Olsavskim i predstavnicima Švedske agencije za međunarodni razvoj Pele Person, kao i Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju Patrik Egli.

Tema sastanka bilo je predstavljanje efekata implementacije ciljeva održivog razvoja, kao i projekti i aktivnosti koje Grad Bijeljina trenutno provodi u oblasti održivog razvoja.

Na sastanku je zaključeno da je Bijeljina ostvarila veliki napredak i da je lokalni lider u implementaciji ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Tokom posjete Bijeljini delegeacija je obišla i nekoliko lokacija na kojima se implementiraju projekti koji se finansiraju sredstvima vlada Švedske i Švajcarske.

- Zadovoljstvo mi je što je Bijeljina prepoznata kao lokalni lider u implementaciji ciljeva održivog razvoja i posvećeni smo tome da nastavimo da radimo u ovom smjeru u partnerstvu sa međunarodnim organizacijama , što je u skladu sa unapređenjem kvaliteta životanaših građana - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Ciljevi održivog razvoja (Agenda 2030) predstavljaju globalni plan za stvaranje svijeta u kome će siromaštvo biti iskorijenjeno i niko neće biti zanemaren. U septembru 2015. godine ovaj plan potpisale su 193 zemlje svijeta, uključujuči BiH i na taj način preuzele obavezu njegove implementacije.

Društvene mreže