log in

Stevanović: Naoružani migranti ogolili bezbjednosni rizik /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Govoreći o migrantskoj krizi u BiH gradski menadžer Miloš Stevanović, koji je i član Koordinacionog tijela za praćenje kretanja migranata u RS, podsjetio je danas da su u Sarajevu slobode lišena dva lica kod kojih je prije nekoliko dana pronađeno oružje.

Istakao je da je Koordinaciono tijelo Vlade RS i ranije u više navrata upozoravalo da postoji bezbjednosni rizik po pitanju priliva migranata na teritoriju RS I BiH.

Iako dolazi zima, mi ćemo ispoštovati humani karakter prema migrantima, međutim sistemi javne uprave u RS neće ni na koji način biti popustljivi ukoliko kod nekog od migranata bude pronađeno oružje, naglasio je Stevanović.

Dodao je da na području Bijeljine do sada nije bilo krivičnih djela koja su počinili migranti.

Stevanović napominje da će policija RS angažovati sve svoje resurse i za vrijeme održavanja izbora kako bi brinula o očuvanju redovne bezbjednosti ali i o situaciji po pitanju migranata.

Na području RS do sada je otkriveno oko 3.030 migranata koji su ilegalno prešli granicu i koji su nakon pronalaska predati Službi za poslove sa strancima, podsjetio je Stevanović  i pozvao je nadležne institucije na bh nivou da više pažnje posvete migrantskoj krizi. Još jednom je naglasio da RS nema namjeru da gradi prihvatne centre za migrante.

Društvene mreže