log in

Poljoprivrednici ne odustaju od oranica koje su dodijeljene pod koncesiju /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gotovo šest mjeseci semberski poljoprivrednici ne odustaju od borbe za zemlju koja je dodijeljena pod koncesiju.

I dalje tvrde da su posjedi njihovi, ali ne mogu da ih vrate jer su još predmet restitucije.Na pragu je i optimalni rok za jesenju sjetvu, a onima iz Gornjeg Crnjelova se bliži rok koji im je dao koncesionar da napuste posjed. Od zemlje, poručuju i danas, neće odustati, pa nadležnima poručuju da do petka riješe problem  i dalje insistirajući da se ponište sve Odluke o koncesijama na području Semberije.

Poljoprivrednici koji su se okupili danas na konferenciji za medije zahtijevaju od nadležnih da kako navode, isprave grešku. Neki od njih su se kažu zbog zemlje, sa koncesionarom našli i na sudu.

Konferenciji za medije nezadovoljnih poljoprivrednika prisustvovao je i advokat Savo Bojanović koji je podsjetio da je odmah nakon posljednjeg rata u BiH usvojen Zakon o povratu nekretnina te da je njegova primjena trajala kratko s obzirom da je visoki predstavnik suspendovao njegovu primjenu.

"Nastojaću da svim pravnim sredstvima zaštitim ove ljude kako bi sačuvali svoj posjed", kaže Bojanović.

"Nadamo se da će u dogledno vrijeme Zakon koji je suspendovan od strane visokog predstavnika ponovo stupiti na snagu uz određene izmjene i dopune ili da će biti donijet drugi zakon u kojem će biti napravljena razlika između poljoprivrednog i drugog zemljišta" istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije.

Opširnije u emisiji Život sela u nedjelju od 14 časova

Društvene mreže