log in

Lovrić: Zdravim načinom života čuvamo svoje srce /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tim zdravstvenih radnika na čelu sa šefom kardiologije bijeljinske bolnice "Sveti Vračevi" Milicom Lovrić danas je na trgu u Bijeljini organizovao besplatne preglede građana, u susret Svjetskom danu srca koji se obilježava 29. septembra.

"Obilježavanje Svjetskog dana srca jedna je od prilika da ukažemo našim građanima koliko je važno brinuti o zdravlju i koji su uobičajeni faktori rizika koje možemo korigovati, odnosno, koliko je važna prevencija kada je u pitanju njihovo zdravlje", pojasnila je Lovrićeva.

Lovrićeva je naglasila da kardiovaskularne bolesti postaju svjetski problem broj jedan, a među faktorima rizika su visok krvni pritisak, šećerna bolest, pušenje, fizička neaktivnost, te povišene masnoće u krvi i dodala da se na njih može preventivno djelovati.

"Potrebno je povesti računa šta jedemo i pijemo, da pokrenemo fizičke aktivnosti, da ne budemo robovi urbanizacije i automobila, ali i da obavezno radimo kontrole krvnog pritiska i masnoće u krvi", rekla je Lovrićeva i naglasila da "zdravim načinom života čuvamo svoje srce".

Lovrićeva savjetuje da se zbog naglih promjena vremenskih prilika, uz konsultacije sa ljekarom, koriguje i propisana terapija.

Društvene mreže