log in

Podrška Gradske uprave radnicima u štrajku /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradski menadžer Miloš Stevanović, razgovarao je danas sa radnicima bijeljinskog Žitoprometa koji su već neko vrijeme u štrajku zbog neizmirenih potraživanja.

Sastanku u upravnoj zgradi Žitoprometa prisustvovali su i kooperanti ovog preduzeća koji su ove godine uskladištili hljebno žito u silosima ovog bijeljinskog giganta. Prema riječima Stevanovića, Gradska uprava se morala uključiti u rješavanje ovog problema s obzirom da ovo preduzeće zapošljava 200 radnika. Ocijenio je da je današnji razgovor sa radnicima bio veoma konstruktivan, te da su njihovi zahtjevi opravdani.

Pozvao je menadžment  Kompanije da se intenzivnije uključi u rješavanje ovog problema.

Gradski menadžer kaže da je Gradska uprava ponudila rukovodstvu ovog preduzeća pomoć kod poslovnih banaka kako bi problem u Žitoprometu bio riješen. Naglasio je da je i ostavljen  rok do ponedjeljka da menadžment izađe sa planom na koji će način isplatiti dvije plate radnicima i obezbijediti repromaterijal.

U telefonskoj izjavi za našu televiziju direktor Žitoprometa Tomo Nestorović kaže da menadžment intenzivno radi na iznalaženju rješenja , te da bi problem u Žitoprometu riješila kreditna sredstva u iznosu od 3 miliona maraka za koja su aplicirali kod Pavlović banke.

Nestorović očekuje da će problem biti riješen ističući činjenicu da problemima u Žitoprometu robuju i poljoprivrednici.

Nakon isplate plata odmah bi mogli otpočeti proces proizvodnje poručuju radnici, ističući da je neophodno ponovo osvojiti tržište. Stižu i uvjeravanja od strane Gradskog menadžera da će se Gradska uprava angažovati da se izgubljeno tržište vrati. Iz Sindikalne organizacije Žitoprometa kažu da bi problem poljoprivrednih proizvođača trebalo da bude riješen već naredne sedmice.

Rješenje problema iščekuje i oko 1.000 poljoprivrednih proizvođača.

Gradski menadžer Miloš Stevanović, podsjetio je danas da je pitanje Žitoprometa od javnog interesa i poručio da Grad neće dozvoliti da 200 ljudi ostane bez posla. Nećemo dozvoliti da zbog 500.000 KM koliko je nedostajalo da se isplate plate radnicima, propadne jedan ovakav gigant, rekao je Stevanović.

Govoreći o stanju u Pavlović Banci Stevanović je danas izjavio novinarima da je banka potpuno likvidna .

Građanima je poručio da je Pavlović banka sigurna i stabilna.

Radnici bijeljinskog žitoprometa su u štrajku od 3.septembra. Danas je najavljeno da će u ponedjeljak u 12 časova ponovo zasijedati štrajkački odbor, kako bi se pokušao riješiti problem u koji je uključeno kako je istaknuto danas više od 2.000 ljudi.

Društvene mreže