log in

Najčešći slučajevi diskriminacije u radnim odnosima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U sudskoj praksi u BiH dvije trećine predmeta koji se odnose na diskriminaciju u vezi su sa radnim odnosima, izjavio je danas Miloš Bogičević iz Misije OEBS-a u BiH.

Uoči druge radionice o Zakonu o zabrani diskriminacije, koja je održana u Bijeljini u saradnji sa Zborom advokata u ovom gradu, Bogičević je rekao novinarima da je ovaj zakon u BiH relativno nov i u primjeni manje od 10 godina.

"Misija OEBS-a u BiH ustanovila je da postoje određeni problemi i nedostaci u primjeni ovog zakona, da se određeni pravni instituti ne primjenjuju na najbolji način i zato se organizuju ovakve edukacije, kojih je u ovoj godini bilo 10 u svim većim gradovima", naveo je Bogičević.

Prema njegovim riječima, Zakon o zabrani diskriminacije isti je u Republici Srpskoj i Federaciji BiH i u potpunosti je usaglašen sa standardima EU i sa principima koje je razvio Evropski sud za ljudska prava.

Kao najveći uočeni problem u sudskoj praksi, on je naveo primjenu određenih instituta kao što su teret dokazivanja i prepoznavanje određenih kategorija diskriminacije.

"Za razliku od redovnih parnica, gdje onaj koji tuži treba da dokaže ono što tvrdi, u predmetima diskriminacije onaj koji tuži treba da učini vjerovatnim da je došlo do diskriminacije, a nakon toga tužena strana treba da dokaže da diskriminacije nije bilo", pojasnio je Bogičević.

Zbor advokata u Bijeljini okuplja 100 advokata, a današnja radionica održana je u hotelu "Drina".

Društvene mreže