log in

"Pravda": Vlasti nisu ispunile obećanje /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 Nakon što se  Udruženje  Pravda našla na ulici, njeni članovi okupljeni danas na gradskom trgu poručili su republičkoj i lokalnoj vlasti da nisu ispunili  dato obećanje da će njihovo udruženje imati svoju kancelariju sa jednim zaposlenim licem koji će aktivno raditi na rješavanju gorućih problema populacije koju okuplja Pravda pod svojim okriljem.

Današnje  okupljanje članova Pravde  nije slučajnost nego je  na neki način i obillježavanje Međunarodnog dana siromaštva. Jer nakon više od dvije decenije od završetka rata, izbjegli, raseljeni, boračka populacija i penzioneri, po svim pokazateljima žive u većem siromaštvu, nego tokom ratnih dešavanja.

Članovi ovog udruženja sa nazivom pune simbolike ogorčeni su jer su nemoćni da bilo šta promijene u našem društvu, u kojem bi trebali da vladaju pravda i jednaja prava za sve građane, a ne korupcija i kriminal.

Udruženje  Pravda osonovano je prije dvije godine, za svo to vrijeme članovi su pokušavali da rade u interersu obespravljenih i marginalizovanih.  Prema njihovim riječima  preko je potrebno da se riješi stambeno zbrinjavanje izbjeglih i interno raseljenih, zatim da se boračka populacija zaposli, a neda živi na rubu egzistencije i da se penzionerima odredi  pristojan mjesečni iznos, a ne kao do sad da preživljava od prosjačkog štapa.

Društvene mreže