log in

Sve spremno za početak „Mitrovdanskog vašara “ /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mitrovdanski vašar sa bogatim sadržajem na velika vrata se vratio na prostor Agrotržnog centra u Bijeljini još prošle godine.

Bila je to odlična prilika da se na jednom mjestu predstave stari zanati, kućna radinost, ali i domaći poljoprivredni proizvodi visokog kvaliteta. Manifestaciju je posebnom učinilo i pripremanje svadbarskog kupusa, takmičarska manifestacija koja će i ove godine upotpuniti mitrovdanske svečanosti. Organizatori su i ove godine pripremili brojne sadržaje, a sve u skladu sa tradicijom koju Mitrovdanski vašar baštini u Semberiji.

Učesnici ovogodišnje kupusijade biće u prilici da pokažu umijeće u pripremanju svadbarskog kupusa. U revijalnom dijelu Kupusijade predstaviće se i Milun Tošić organizator Kupusijade u Mrčajevcima. Kao poklon organizatora preduzeća AD"GRAD" i preduzeća "ZP Komerc„ predviđena je i besplatna konzumacija svadbarskog kupusa za sve posjetioce manifestacije.

Nije nam cilj da komercijalizujemo vašar napominje Cacanović I dodaje da su učešće u ravijalnom, takmičarskom i izlagačkom dijelu kao i ulaz za posjetioce besplatni.

U okviru manifestacije biće održano i Mitrovdansko posijelo u Centru za kulturu sa bogatim kulturno-umjetničkim programom. Pomoć u organizaciji Mitrovdanskog vašara i posijela pružili su Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, Grad Bijeljina,te preduzeća „ ZP Komerc", „Mega Drvo" i „Spektar Drink".

Društvene mreže