log in

Ugljevik: Opština potpisala ugovore o gradnji kuća za šest korisnika /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Opština Ugljevik potpisala je danas ugovore o gradnji novih kuća za šest korisnika, čiji su stambeni objekti oštećeni u klizištima 2014. godine, što zajednički finansiraju lokalna zajednica i Razvojni program UN /UNDP/.

Načelnik opštine Vasilije Perić rekao je novinarima da će ovaj program omogućiti gradnju stambenih objekata za 12 porodica, pri čemu ova podmajevička opština obezbjeđuje zemljište sa infrastruktorom, pristupnim putem, vodom, kanalizacijom i električnom energijom.

"Danas smo potpisali ugovor o dodjeli šest parcela, na kojima će biti izgrađeni stambeni objekti", kaže Perić.

On je napomenuo da će opština Ugljevik za ovaj projekat izdvojiti ukupno 60.000 KM iz budžeta i, osim infrastrukture, za ovih 12 porodica obezbijediće po 5.000 KM po domaćinstvu.

"Ovih dana očekujemo da će biti gotovi projekti za gradnju, nakon čega ćemo izdati građavinske dozvole, a u toku je i oglas za izbor najboljeg ponuđača radova za izgradnju stambenih objekata", najavio je Perić.

Jovo Jović iz mjesne zajednice Ugljevik Selo napomenuo je da mu je kuća oštećena u klizištu 2014. godine i da mu mnogo znači ova podrška opštine Ugljevik da sagradi novu kuću na sigurnom terenu.

Društvene mreže