log in

Ugljevik: Borci obilježili krsnu slavu /FOTO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Svetom liturgijom u ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve i parastosom za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske /VRS/ iz ovog kraja, u Ugljeviku je obilježavena slava Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ - Mitrovdana.

Porodice poginulih boraca, saborci i predstavnici opštine Ugljevik potom su položili cvijeće na gradskom trgu kod centralnog spomen-obilježja.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković istakao je da borci ove podmajevičke opštine slavu dočekuju sjećajući se poginulih saboraca.

"Danas ćemo se pomoliti Svetom Dimitriju da pomogne da imamo što veća prava i da podari zdravlje, sreću i radost porodicama poginulih i demobilisanih boraca VRS", rekao je Marinković.

Krsnu slavu borcima čestitao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, istakavši da porodice poginulih i borci VRS moraju biti na prvom mjestu u društvu.

"Naša dužnost i obaveza je da pomažemo najosjetljivije kategorije društva, porodice poginulih, ratne vojne invalide i demobilisane borce koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske", rekao je Perić.

Slava Boračke organizacije u Ugljeviku nastaviće se danas lomljenjem slavskog kolača i svečanim ručkom.

Društvene mreže