log in

Mitrovdanski vašar upotpunio bogat sadržaj /FOTO/VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Miris svadbarskog kupusa širio se danas prostorom Agrotržnog centra u Bijeljini gdje se održava Tradicionalna manifestacija Mitrovdanski vašar.

Naime, na jednom mjestu okupili su se majstori kulinarskog zanata, koji su pokazali umijeće u spremanju ovog tradicionalnog jela. Imali su priliku i da se uvjere kako to na licu mjesta radi Milun Tošić koji je u Semberiju došao iz Mrčajevaca inače organizator Kupusijade u svom kraju.

Osim takmičenja u pripremanju svadbarskog kupusa, na vašaru je održana izložba kućne radinosti i starih zanata, izložba povrća, voća i cvijeća i izložba sitnih životinja i kućnih ljubimaca. Prvi put na vašaru organizovan je Mitrovdanski turnir u gađanju glinenih golubova.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

#bijeljina #vasar #mitrovdan #semberija #slike_semberije #ntvarena

Објава коју дели Televizija Arena Bijeljina (@televizija_arena) дана 8. Нов 2018. у 5:29 PST

Manifestaciju je posebnom učinila i po prvi put organizovana Fijakerijada. Tako su konji, kočije i čeze, prodefilovali gradskim ulicama, pa sve do mjesta održavanja Mitrovdanskog vašara.

Na radost ljubitelja ovakvih manifestacija, ovo je samo početak, kažu organizatori, napominjući da će ovo sigurno ući u redovni kalendar događaja u Semberiji.

U okviru manifestacije biće održano i Mitrovdansko posijelo u Centru za kulturu sa bogatim kulturno-umjetničkim programom. Pomoć u organizaciji Mitrovdanskog vašara i posijela pružili su Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, Grad Bijeljina,te preduzeća „ ZP Komerc", „Mega Drvo" i „Spektar Drink".

Reportažu sa Mitrovdanskog vašara pogledajte u emisji Život sela u nedjelju od 14 časova

Društvene mreže