log in

BORS - Proslavljena krsna slava Mitrovdan /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Obilježavajući krsnu slavu – Mitrovdan Boračke organizacije RS, iz Gradske boračke organizacije  istakli su  značaj i ulogu boraca  tokom stvaranja RS. Uprkos što su poslednjih godina primjetni pomaci u  procesu zbrinjavanja boračke kategorije, nadležni iz boračkih organizacija još uvjek nisu zadovoljni postignutim rezulattima i životnim  standardima boraca i njihovih porodica.

Ovogodišnji kum slave gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić  poručio je da u funkcionisanju boračke organizacije RS ne zaborave sve borce koji su život dali za svoju otadžbinu, smatrajući da je to  zadatak i cijelokupnog društva kroz razne mehanizme pomoći ovoj populaciji i porodicama poginulih boraca.

Žiko Dikić, sin poginulog borca,   izgubio je oca Čedu Dikića  na Ban brdu tokom 92 .godine, a njegove  je posmrtne ostatke pronašao tek prije četiri godine,  tvrdeći da je taj proces eshumacije nestalih boraca i civila prespor i ne daje očekivane rezultate.

Ignjat Đorđić iz Dvorova svo vrijeme tokom ratnih  devedesetih godina bio je na prvim borbenim linijama kao pripadnik Prve semberske brigade, danas živi od boračkog dodatka i dijeli muku sa svojim saborcima, međutim, po njemu je najteže porodicama poginulih boraca.

Krsnu slavu danas su obilježili i opštinske boračke organizacije u  Ugljeviku  i Loparama.  Tim povodom služen je parastos za sve poginule borce, a Porodice poginulih boraca, saborci i predstavnici  ovih opština   položili cy  cvijeće na centralno spomen – obilježje I odali počast palim žrtvama.

Društvene mreže