log in

Gradski odbor DNS Bijeljina jednoglasno se protivi smjenama u vrhu DNS /FOTO/

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Gradski odbor DNS-a Bijeljina protiv je smjene Nedeljka Čubrilović sa pozicije zamjenika predsjednika stranke i protivi se svim aktivnostima neodgovornih pojedinaca ili grupa koje dovode do nejedinstva u DNS-u, saopšteno je danas iz ovog odbora.

"Time se krši jedna od najvećih tekovina DNS-a, a to je demokratičnost i odgovornost u radu. S tim u vezi, najsnažnije podržavamo jedinstvo i izvorne principe politike DNS-a, čemu ova smjena nikako ne doprinosi", zaključeno je na današnjoj sjednici Gradskog odbora DNS-a Bijeljina. 

U saopštenju se navodi da DNS treba da nastavi saradnju sa dosadašnjim koalicionim partnerima u skladu sa sporazumom o koalicionoj saradnji, te da u skladu sa tim aktivno participira, kako u zakonodavnoj tako i u izvršnoj vlasti, što je jedina prilika da se politike DNS-a realizuju na dobrobit svih građana Republike Srpske.

Gradski odbor DNS-a demantovao je izjavu predsjednika bijeljinskog Regionalnog odbora DNS-a Dike Cvjetinovića da je danas održana sjednica tog odbora na kojoj je data podrška predsjedniku stranke Marku Paviću i stranačkom Predsjedništvu. 

U saopštenju se navodi da je Cvjetinović na sjednici Predsjedništva DNS iznio lični stav u vezi sa razriješenjem Čubrilovića sa mjesta zamjenika predsjednika DNS-a, jer o tom pitanju nisu konsultovani članovi Regionalnog i stranačkih odobra iz Bijeljine i Šamca.

Iz Gradskog odbora DNS-a ističu da je to samovolja Cvjetinovića.

Na današnjoj sjednici Gradskog odbora zaključeno je da što prije treba da bude održana sjednica Regionalnog odbora DNS-a Bijeljina.

Društvene mreže