log in

RiTE Ugljevik: Briga o porodicama poginulih radnika preduzeća /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Uoči krsne slave Rudnika i termoelektrane /RiTE/ "Ugljevik" - Svetog Stefana Dečanskog i Dana preduzeća ispred spomenika u krugu preduzeća danas je služen parastos za 46 radnika koji su poginuli kao borci Vojske Republike Srpske u otadžbinskom ratu.

Ovim prilikom porodicama poginulih radnika uručena je jednokratna pomoć po 200 KM.

"Preduzeće nije zaboravilo radnike koji su dali živote za ono što mi danas uživamo jer su sve porodice poginulih radnika stambeno zbrinute i iz svake porodice neko od članova je zaposlen u RiTE `Ugljevik`", istakli su predstavnici uprave preduzeća.

Sva djeca poginulih radnika su stipendirana tokom školovanja, a RiTE "Ugljevik" prilikom dodjele stipendija prednost daje učenicima i studentima koji su iz kategorije porodica poginulih boraca.

Uoči krsne slave, Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije primio je u Eparhiji Čedomira Stojanovića, vršioca dužnosti direktora RiTE "Ugljevik".

Krsna slava energetskog giganta Republike Srpske Sveti Stefan Dečanski – Mratindan biće sutra obilježena na svečanosti u Upravnoj zgradi preduzeća, a najavljeno je prisustvo i predsjednika Narodne skupštine Srpske Nedeljka Čubrilovića.

Društvene mreže