log in

Obnovljena kuća porodice boraca VRS u Donjem Crnjelovu

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon što je 3. juna u potpunosti izgorjela kuća porodice Živojina Đuranovića u Donjem Crnjelovu, mještani sela, uz podršku Gradske uprave, gradske Boračke organizacije, škole iz ovog sela, zajedno za zaposlenim i učenicima, kao i Kola srpskih sestara „Sveta Angelina Srpska" iz Crnjelova pritekli su u pomoć i kuća je, zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji i vrijednim susjedima, u potpunosti obnovljena.

- Uspjeli smo da, uz pomoć dobrih ljudi iz ovog sela, obezbijedimo krov nad glavom porodici Đuranović prije zime. Ovo je dobar primjer kako udruženi mještani mogu i treba da pomognu kada nekoga u selu zadesi nevolja - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Milorad Stevanović naveo je da su Živojinovi sinovi Vaso i Nebojša istaknuti borci Vojske republike Srpske.

- Jedan sin je ratni vojni invalid, a drugi je bio zarobljen, tako da je ova porodica u kategoriji boračkih i pomoć im je bila neophodna, s obzirom na to da u kući živi sedam članova. Nakon što ih je zadesio požar u potpunosti su izgubili uslove za život u svom domaćinstvu, ali srećom, akcija pomoći je bila uspješna i uspjeli smo da im pomognemo - pojasnio je Stevanović.

Susjedi su, odmah nakon nesreće, dali svoje domove na raspologanje Đuranovićima, gdje su živjeli od juna, a doprinijeli su i zanatskim radovima na kući.

- Prvi novac uplaćen u humanitarnoj akciji koju smo organizovali za Đuranoviće dobili smo od Gradske uprave i na tome smo im neizmjerno zahvalni, kao i svima koji su pokazali humanost tokom ove akcije. Akcijom je rukovodio sveštenik iz ovog sela i kuća je danas i osveštana - navela je Nada Zakić iz Kola srpskih sestara.

Đuranovići su zahvalili svima koji su im pomogli, jer će sada moći dočekati zimu u svom domu.

Društvene mreže