log in

Uplaćeno 1,6 miliona KM za program socijalnog zbrinjavanja radnika

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske Fondu za penzijsko i invalisko osiguranje /PIO/ uplaćeno je 1.612.462 KM za program socijalnog zbrinjavanja radnika, saopšteno je iz Fonda.

Riječ je o uplati na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 820 radnika iz 24 preduzeća, koji su procesom stečaja ostali bez zaposlenja ili sa tom uplatom stiču uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju.

U saopštenju se navodi da je 1.430.847 KM namijenjeno za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za radnike preduzeća "Hit Ilidža" iz Istočne Ilidže, ODP "Ozrenka" iz Petrova, Industrija konfekcije "Novoteks" iz Trebinja, Državno predzeće za projektovanje i inžinjering "Semberija projekt" iz Bijeljine i Apoteka "1. Maj" iz Vlasenice.

Preostalih 181.614 KM odnosi se na uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 27 radnika iz 19 preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda PIO Republike Srpske do 30. septembra i koji sa tom uplatom stiču uslove za starosnu penziju.

"Radnici za koje je izvršena uplata sredstava mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju u nadležnoj poslovnici Fonda PIO Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Društvene mreže