log in

Okončana javna rasprava o budžetu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Udruženja porodica nestalih Semberije i Majevice kažu da na godišnjem nivou iz gradske kase dobijaju grant u iznosu od 4.500 KM što im kako ističu nije dovoljno za funkcionisanje i rad udruženja.

U Koaliciji Kolosi koja u 13 udruženja okuplja oko 2.700 članova, i koja je proglašena Udruženjem od opšteg interesa za grad, kažu da se kroz različite projekte bore za svoja prava, naglašavajući da od Gradske uprave godišnje na raspolaganju imaju 31.000 KM. Stava su da bi trebalo povećati sredstva koja su namijenjena Udruženjima građana.

U odbojkaškom klubu „Radnik“ kažu da bez pomoći grada ovaj klub ne bi mogao funkcionisati, ali smatraju da su na osnovu rezultata koje postižu, zaslužili veću podršku.

Na javnoj raspravi sa predstavnicima udruženja građana i sportskih klubova, načelnik Odjeljenja za finansije rekao je da će sredstva za ove organizacije i u narednoj godini ostati na istom nivou, s obzirom da u Bijeljini postoji oko 200 organizacija koje participiraju u budžetu.

Uslijedila je i javna rasprava sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica. U MZ Vuk Karadžić u kojoj živi više od 5.000 stanovnika, zadovoljni do sada urađenim, kada je u pitanju realizacija infrastrukturnih projekata.

Posebne budžetske stavke za Mjesne zajednice nema, njima se novac usmjerava preko Gradskih odjeljenja koja su zadužena za realizaciju projekata u oblastima komunalne i druge infrastrukture.

Ovim su javne rasprave o nacrtu rebalansa budžeta za ovu i nacrtu budžeta grada za narednu godinu okončane.

Bašić kaže da je s obzirom na mali broj primjedbi raspodjela budžetskih sredstava dobro koncipirana.

Zaključci će biti uvršteni u nacrt i trebalo bi da se nađu pred odbornicima Skupštine Grada Bijeljina na decembarskom zasijedanju, kada bi Grad Bijeljina trebalo da dobije najznačajniji dokument za narednu godinu.

Društvene mreže