log in

U pripremi monografija povodom 100 Gimnazije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Organizacioni odbor Gimnazije Filip Višnjić, koji je okupio oko 40 direktnih učesnika ,  osmislio je  plan aktivnosti za narednu godinu, kada se obilježava sto godina rada i postojanja ove bijeljinske ustanove.

Svečanoj akademiji povodom stogodišnjice Gimnazije, koja je zakazana za 12.septembar 2019.godine, prethodiće niz aktivnosti , sa kojima će se krenuti već početkom januara.

Prije godinu i po dana formirana je redakcija za pripremu treće  monografije,inače,  do sad su urađene dvije monografije, za obilježavanje 60 godina i za obilježavanje 80 godina rada bijeljinske gimnazije.

Kroz bijeljinsku gimnaziju prošlo je na hiljade učenika tokom svih ovih prethodnih godina, i veliki broj njih danas su  priznati u svom okruženju i predstavljaju stub razvoja našeg društva, iz tih razloga današnja preskonferencija na neki način predstavlja poziv, prema riječimadirektora Šavije, upućen njima, kako bi  svojom arhivom potpomogli u kreiranju monografije povodom značajnog jubileja.

Grad Bijeljina za obilježavanje stogodišnjice Gimnazije Filip Višnjić izdvojiće 40.000 maraka iz  lokalnog budžeta, a istovremeno je upućen poziv predsjednici  Željki Cvijanović da preuzme ulogu počasnog predsjednika Organizacionog odbora, a potvrdan  odgovor na ovaj zahtjev u bijeljinskoj Gimnaziji očekuju , jer ovaj jubilej nije značajan samo za grad bijeljina, nego i  za cijelu Srpsku.

Društvene mreže