log in

Do sigurnih radnih mjesta preko ulaganja u razvoj domaće privrede /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poslednjih godina očigledna je potreba   da se definitivno raskrsti sa socijalističkim modelom organizacije privrednog i ekonomskog ambijenta u našoj zemlji, jer svi pokazatelji  govore da su dominantni  novi  trendovi  poslovanja,  koji vape  za inovativnom i sposobnom radnom snagom koja će odgovoriti na sve zahjeteve poslodavaca, a ne tavoriti na Birou za zapošljavanje i biti možda glavni izvozni resurs u zemlje Zapadne Evrope.

Do sigurnih radnih mjesta dolazi se preko ulaganja u razvoj domaće privrede, što je prema riječima  ekonomskih analitičara, jedino rješenje za razvoj naše države i ostanak na ovim prostorima. A ovaj princip razvoja  je moguć, ukoliko  svaka lokalna zajednica  uloži napor da svoj privredni ambijent mijenja.

Veći broj zapošljavanja mladih ljudi je prvi i ključni korak u primjeni populacione politike, jer da bi mlad čovjek ostao u svojoj zemlji, potrebna mu je sigurnost i okruženje koje bi njega navelo da zasnuje porodicu, a možda čak pokrene poslovnu ideju samostalno.

Ako uzmemo u obzir  aktuelnu situaciju na tržištu, nije teško samo nezaposlenima,  koji se bore sa bahatim poslodavcima, niskim primanjima I lošim tretmanom na radnim mjestima, međutim, taj teret nose I sami poslodavci, jer se na terenu susreću sa nedovoljno  stručnom random  snagom I  koja nije spremna na poslovne izazove. A  oni koji se ne boje posla u velikoj mjeri odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim radnim uslovima, I to je naša stvarnost.

Društvene mreže