log in

Delegacija iz Tunisa posjetila PD „Semberija“ /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kada upekne sunce u jeku proizvodne sezone i kada dnevne temperature prekorače uobičajene vriednosti, proizvođačima koji nisu u mogućnosti da navodnjavaju parcele, suša obere rod.

Na izgradnji i postavljanju sistema za navodnjavanje u atarima najvećeg poljoprivrednog dobra u BiH do sada se uradilo mnogo, a u rukovodstvu PD Semberija najavljuju da će ubuduće još značajna površina biti pokrivena navodnjavanjem, s obzirom da se investicija isplatila, imajući u vidu da u sjemenskoj i proizvodnji silažnog kukuruza postižu zavidne rezultate.

Kako funkcioniše sistem navodnjvanja na parcelama PD Semberije danas se uvjerila i delegacija Agencije za poljoprivredno zemljište iz Tunisa, koja je sa predstavnicima resornog ministarstva obišla proizvodna područja na kojima je instalisan sistem navodnjavanja.

U resornom ministarstvu kažu da je zaštita zemljišnih resursa, popravka i smanjenje degradacije od prioritetnog značaja za Srpsku.

Tokom današnje posjete ovom poljoprivrenom dobru, riječi je bilo o mogućnostima dalje saradnje u oblastima unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Društvene mreže