log in

Ženske ruke za ženski biznis /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prema podacima UNDP za BiH,u proteklih godinu dana, novcem EU sa 170.000 KM finansirano je  šest projekata civilnih organizacija u Bijeljini, uz obavezu lokalne zajednice da učestvuje u njihovom finansiranju sa 30 odsto.

A jedan od njih je I projekat Ženske ruke – ženski biznis, Fondacije Lara, koja je uspješno odgovorila na sve reference od strane fonda UN.

Koordinator projekta u Fondaciji "Lara" Mirzeta Tomljanović dodala  je da su zbog velike zainteresovanosti, umjesto projektom predviđenih 15 korisnika, tromjesečne kurseve završile 22 žene iz Bijeljine, koje su prošle i obuku o reklamiranju i prodaji svojih proizvoda. Prema riječima Tomljanovićeve, dio ručnih radova nastalih kroz ovaj projekat već je izlagan na  organizovanim  sajmovima  u regiji.

Vesna Tešić ,samo je jedna od 15 učesnica tromjesečnog programa obuke, I kako tvrdi, već je upoznala kako I na koji način funkcioniše samostalni biznis. A na kraju obuke, Vesna Tešić  može slobodno da kaže da je zadovoljna postignutim uspjehom.

Projekat "Ženske ruke - ženski biznis" uključio i Udruženje "Janja" iz Nove Janje, I na taj način afirmisao njihov  rad  kroz obavljene radionice.

Društvene mreže