log in

U sezoni grijanja koristiti kvalitetnije energente

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik ekološkog udruženja "Eko-put" Snježana Jagodić Vujić upozorava da su građani Bijeljine suočeni sa lošijim kvalitetom vazduha, naročito u sezoni grijanja, zbog čega je potrebno koristiti kvalitetnije energente.

Vujićeva kaže da Bijeljina nema razvijenu industriju, za razliku od gradova poput Banjaluke, Sarajeva i Tuzle, te ima manja zabilježena zagađenja, ali sa druge strane, građani sve više koriste automobile koji dodatno zagađuju vazduh

"Pored svih naših napora i apela da sugrađani što manje koriste automobile u centru grada i dalje imamo situaciju da se oni upotrebljavaju čak i više. Iako i danas i juče imamo sunčane dane, svi smo mogli da osjetimo uticaj atmosferskih prilika sa jedne strane, dok sa druge imamo uticaj zagađujućih čestica i izduvnih gasova, iz `Toplane` i individualnih kotlarnica", rekla je Vujićeva Srni.

Ona je istakla da je neophodno da građani daju doprinos smanjenju zagađujućih čestica u vazduhu tako što će smanjiti vožnju automobila i koristiti čisitije energete za zagrijavanje.

"Vrijednosti prisustva zagađujućih čestica u Bijeljini uglavnom su u granicama dozvoljenih i tek ponekad premašuju dozvoljeni nivo", rekla je Vujićeva.

Društvene mreže