log in

Otklanjanje havarije do večeri

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Do večernjih časova očekuje se uspostavljanje napajanja strujom u Bijeljini nakon havarije u transformatorskoj stanici "Bijeljina jedan", rekla je Srni portparol kompanije "Elektroprenos BiH" Jovana Mirković.

"Povukli smo kolege iz Tuzle i sve dežurne električare koji su od jutros na terenu i očekujemo da bi do 18.00 časova moglo biti uspostavljeno napajanje", najavila je Mirkovićeva.

Prema njenim riječima, jutros se zapalio jedan od tri transformatora na ovom postrojenju i od tada traju napori da se dva koja nisu zahvaćena požarom stave u pogon, kako bi se što prije uspostavilo napajanje.

"Transformatorska stanica `Bijeljina jedan` pokriva područje 55 odsto Bijeljine i nama je u interesu da što prije otlonimo kvar", navela je Mirkovićeva.

Ona je dodala da je riječ o transformatorskoj stanici čija je rekonstrukcija započeta 2016. godine, što je investicija od šest miliona maraka, ali su radovi krenuli tek u septembru ove godine jer se dugo čekalo na dobijanje potrebne dokumentacije.

"Investicija obuhvata tri nova transformatora i ovakve se stvari ne bi dešavale", ocijenila je Mirkovićeva.

Iz preduzeća Elektro Bijeljina mole potrošače u Bijeljini da maksimalno racionalizuju potrošnju električne energije, kako bi bile izbjegnute restrikcije.

Društvene mreže