log in

Stolica koja simboliše dječija prava uskoro u NS RS /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U želji da se čuje dječiji glas i poštuju  prava djeteta,  predstavnici  Dječije zemlje odlučili su da jednu od stolica,koje  predstavljaju simbol dječijih prava postave u Republički parlament. 

Uz dječiji smjeh i školski žamor, danas je stolica zvanično otputovala za Banja Luku, a jedanaestogodišnja  Mišel Mišković  zajedno sa svojim školskim drugovima ispratila je  stolicu uz poruku da je ona simbol njihovih prava.

Ovo je samo jedna , od ukupno pet  stolica dječije zemlje, koje se nalaze ili bi trebale u dogledno vrijeme da budu poslate  na različite strane svijeta, kako bi u zakonodavnim i drugim relevantnim   institucijama apelovale  na značaj usvajanja i poštovanja dječijih prava.

Da se Mišel Mišković pokazala kao uspješan dječiji ambasador, potvrdili su i njeni školski drugovi, koji su upućeni u njene  rad u dječijoj ambasadi, takođe podrška  nije izostala ni od rukovodstva njene škole, od njih smo mogli čuti, da je mala Mišel primjer ostalim učenicima.

U narednom periodu, Mišel Mišković  predstoji  zahtjevan zadatak, jer će u momentima kada  parlamentarni predstavnici budu vijećali o porodičnom pravu, mala Mišel  imati ulogu da na toj stolici iznese zahjteve koji se tiču dječijih prava.

Društvene mreže