log in

Lopare: Adaptirana kuća porodice Lukić

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U mjesnoj zajednici Lopare Selo kod Lopara završena je adaptacija kuće četvoročlane porodice Lukić.

Kuća je renovirana zahvaljujući opštini Lopare i 12 firmi iz te opštine, Ugljevika i Bijeljine, te susjedne federalne opštine Čelić.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić danas je zajedno sa privrednicima koji su pomogli adaptaciju kuće posjetio porodicu Lukić i zahvalio svima koji su učestvovali u humanoj akciji, koja je, kako je istakao, pokazala odgovornost svih, posebno privrednih subjekata.

Savić je naveo da je uz pomoć 12 privrednika obezbijeđen materijal za adaptaciju, a opština Lopare je finansirala izvođenje radova.

"Na poziv predsjednika Udruženja `Djeca svjetlosti` za pomoć licima sa autizmom iz Banjaluke Mirjane Kojić da pomognemo Lukićima kontaktirali smo privrednike i ljude dobre volje i počeli sa radovima, da bi porodica dobila veći prostor i da bi njihovom sinu Daliboru omogućili bolje uslove za život", rekao je Savić novinarima.

Svima koji su učestvovali u adaptaciji sprata njihovog porodičnog doma zahvalili su Simo i Željka Lukić.

"Sad imamo bolje uslove, život će nam biti lakši, posebno našem sinu Daliboru", rekao je Lukić.

Arhijerejski namjesnik Tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović istakao je da je ova akcija pokazala da svaki čovjek koji je u mogućnosti da odvoji dio nečeg svog treba to da pokloni, da bi nečiji život učinio život ljepšim i boljim.

"Treba da nastojimo da svagda pokazujemo da smo ljudi i da kad god smo u prilici pomognemo nekome", poručio je Jović, koji je porodici Lukić poklonio ikonu Svete Bogorodice.

Firmama koje su učestvovale u ovoj akciji zahvalnice je uručio načelnik Lopara.

Društvene mreže