log in

Mićić: Zahvalnost zaslužnima za stvaranje Srpske /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na prijemu za organizacije koje okupljaju  boračku populaciju, koji je danas organizovan povodom predstojećih praznika, gradonačelnik Mićo Mićić, je između ostalog poželio mirnu narednu godinu, stabilan budžet i bolje uslove života za sve građane, ali je ujedno iskoristio priliku da pohvali saradnju sa predstavnicima boračke populacije, koji su prema riječima Gradonačelnika zaslužni za stvaranje Republike Srpske.

U ime porodica srpskih žrtava predsjednik Udruženja nestalih Semberije i Majevice Smilja Mitrović izrazila je nezadovoljstvo radom institucija na nivou BiH koje se bave traženjem nestalih, ocjenjujući da se nastavlja decenijsko osporavanje srpskih žrtava. A  samo na području  Bijeljinske regije, prema podacima sa kojima raspolaže ovo udruženje, traga se još uvijek za 57 nestalih osoba.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović izdvojio je kao uspjeh u ovoj godini otvaranje Spomen-sobe za poginule borce, a kao prioritet za narednu najavio zapošljavanje djece poginulih boraca kojih u Bijeljini ima trenutno na evidenciji  manje od 10. Prema njegovim riječima, Gradska boračka organizacija je ove godine imala 75.000 KM iz lokalnog budžeta, a za narednu očekuju 90.000 KM.

Ove godine prvi put na prijemu u Gradskoj upravi  prisustvuju predstavnici  Udruženja  žena žrtava rata,u čije ime se obratila predsjednica udruženja   Gordana Botić, koja je naglasila  da je njihov cilj pomoć žrtvama torture i namjera da se konačno čuje istina o stradanju srpske djece i žena u neprijateljskim logorima tokom rata. Ovo udruženje je osnovanmo 2016.godine  I okuplja četrdesetak žena  u regiji koje su žrtve ratne torture u logorima na području Sarajeva, Srebrenice i Bratunca.

Uz predstavnike boračkih organizacija iz proteklog rata i potomke i poštovaoce boraca Narodnooslobodilačke vojske, prijemu je prisustvovao i nekadašnji pripadnik četničkog pokreta Mlađo Kalajdžić koji u 92. godini kaže da se osjeća kao ponovo rođen u svojoj Republici Srpskoj.

Istog dana u Gradskoj upravi Grada Bijeljina organizovan je prijem za predstavnike medija, tom prilikom je prvi čovjek grada, Mićo Mićić poručio da kao I prethodnih godina  predstavnici lokalne zajednice imaju dobru I otvorenu saradnju sa novinarima I da će u narednom periodu biti glavni zadatak Gradske uprave da izvrši preraspodjelu budžetskog novca koji namjenjen za medijske kuće.

Iduće sedmice, u ponedeljak, planirano je organizovanje prijem u Gradskoj upravi a za predstavnike vjerskih zajednica I međunarodnih organizacija.

Društvene mreže