log in

Problemi u snabdijevanju strujom, snijeg otežava saobraćaj /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Svi magistralni i regionalni putevi na području bijeljinske regije za koje je zaduženo preduzeće "Bijeljinaput" su prohodni, kažu u ovom preduzeću.

Ekipe su dodaju konstantno na terenu. Preduzeće ima spremnih 17 mašina, ljudstvo, kao i dovoljne količine abrazivnog materijala.

Snježne padavine nisu iznenadile dežurne službe Bijeljina puta, prema riječima tehničkog direktora radilo se ove godine i na zanavljanju mehanizacije, ali i na izgradnji prostora za skladištenje abrazivnog materijala.

Bijeljina put danonoćno održava 330 kilometara putne mreže prema Brčkom, Zvorniku, Tuzli i graničnom prelazu Rača. Kako nam je potvrđeno u ovom preduzeću, prohodan je i put od Lopara prema Tuzli, gdje snijeg pada nešto jačim intenzitetom.

Snježne padavine su povećale obim poslova i ekipama bijeljinskog preduzeća Komunalac, koje su pored čišćenja snijega sa javnih površina i glavnih ulica u gradu prema bolnici i školama, radile danas i na uklanjanju drveta koje je palo na automobil u Ulici Miloša Obilića u Bijeljini.

Stjepanović kaže da preduzeće ima i ekipe za vanredne situacije, koje mogu uključiti po potrebi, te dodaje da su u kontaktu sa Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove.

Fizička i pravna lica su u obavezi da snijeg čiste ispred svojih stambenih i poslovnih objekata.

Snabdijevanje potrošača vodom na području Bijeljine je uredno, saopšteno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Težak i mokar snijeg napravio je probleme na elektro mreži, pa je danas bez električne energije ostalo oko 3.500 potrošača. Kako nam je potvrđeno iz Elektro Bijeljine, zbog problema na TS Ostojićevo i dalekovodima Brodac, Kriva Bara, Begov Put i Topolovac, kupci na područjima nekoliko semberskih sela imaju problema sa snabdijevanjem električnom energijom. Ekipe Elektro-Bijeljine su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju kvarova. Snabdijevanje električnom energijom je uredno u drugim područjima koja su u nadležnosti Elektro-Bijeljine.

U protekla 24 časa na području Bijeljine dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina. Sinoć je u Hasama kod Bijeljine došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva automobila i autobus beogradske „Laste“ koji je sletio sa puta. U ovoj saobraćajnoj nezgodi lakše tjelesne povrede zadobila su tri lica.

Društvene mreže